Ingrediënten

droplet wave icon

Onze Pure Goat Company’s Biologische flesvoeding zit bomvol met biologische volle geitenmelk. Daar voegen we dan nog extra voedingsstoffen aan toe, zodat je kindje alles krijgt dat nodig is om gezond te groeien. En we hebben er nog een schepje bovenop gedaan met Biologische GOS vezels uit melk en Omega-3 DHA uit Algen. Waarom? Omdat er genoeg onderzoek is gedaan om deze ingrediënten toe te voegen.

Alle andere dingen die erin zitten, zijn wettelijk verplicht. En dat is maar goed ook. Verder geen onnodige toevoegingen zoals maltodextrine, plantaardige olie uit de tropen, of visolie van Tonijn. Wij doen niet mee aan die onzin.

Biologische volle geitenmelk

Wij maken onze flesvoeding met Biologische geitenmelk van een Nederlandse organisatie. En daar zijn ook nog een paar Biologische geitenhouders uit Duitsland en België bij aangesloten. Dus het is Nederlands met een klein Europees randje.

Geitenmelk heeft van nature een andere samenstelling dan melk van een koe. Zo zitten er bijvoorbeeld andere eiwitten in. Uit onderzoek blijkt dat geitenmelk anders verteerd wordt dan koemelk. Of dit nu betekent dat flesvoeding met geitenmelk beter is dan die met koemelk, daar zijn ze nog mee bezig. Op de vraag of jouw kleintje zich er beter bij zal voelen, kunnen we alleen maar roepen: probeer het eens!

Geen plantaardige olie uit de tropen

Borstvoeding bevat van nature veel gezonde vetten, meer dan dat er in geitenmelk zit. Aan flesvoeding moet daarom extra vetten worden toegevoegd, zodat je kindje genoeg binnenkrijgt. Wij gebruiken plantaardige olie uit Europa: olie van zonnebloem en van raapzaad uit Biologische landbouw. In onze producten vind je dus geen sojaolie uit Brazilië, of kokosolie en palmolie uit Azië.

Volgens onderzoek hebben baby’s die flesvoeding krijgen met palmolie vaker hardere ontlasting dan baby’s die flesvoeding krijgen zonder palmolie. En dat is uitgebreid onderzocht. Nu hoor ik je denken: waarom zit er dan toch palmolie in andere merken flesvoeding? Simpel: palmolie is goedkoper. Maar wij willen het beste voor je kleintje. Dat vinden wij het belangrijkste.

Met DHA (omega-3) uit Algen en niet uit tonijnen

De wetenschap was er al lang uit en nu gelukkig ook de hele industrie: vanaf 2020 wordt het verplicht om DHA toe te voegen aan zuigelingenvoeding en opvolgmelk. DHA is heel belangrijk voor de ontwikkeling van de ogen en de hersenen van je baby. 

Natuurlijk voegen wij DHA toe aan onze Pure Goat Company’s volledige zuigelingenvoeding en opvolgmelk. Maar dan wel DHA gemaakt van Algen. In sommige merken flesvoeding zit helemaal geen DHA. In andere merken zit het wel, maar dan gemaakt van tonijn. Echt? Ja, echt. Kijk even op de achterkant van de verpakking van andere merken en zoek naar het woord ‘visolie’. Tonijn bevat veel DHA, omdat ze andere vissen eten die weer algen hebben gegeten. Wij vinden dat je van tonijn af moet blijven. En dat kan makkelijk door gewoon de bron van DHA toe te voegen: Algen dus.

Alleen Biologische lactose

Borstvoeding bestaat voor een groot deel uit lactose (melksuiker). Dat is makkelijk te verteren en het levert veel energie. Wij voegen alleen lactose toe van melk en geen andere suikers zoals maltodextrine (bijvoorbeeld van aardappels of maïs) of glucose (bijvoorbeeld van suikerbieten). Gewoon, omdat het niet nodig is om iets anders dan lactose te gebruiken.

Biologische GOS vezels

Onze flesvoeding bevat Biologische GOS vezels. Deze afkorting staat voor Galacto-OligoSacchariden. Lekker woord als je scrabble speelt. Deze lange ketens van koolhydraten stimuleren de groei van goede bacteriën in de darmen. GOS wordt al enige tijd toegevoegd aan flesvoeding, maar nog nauwelijks aan Biologische flesvoeding. Sinds kort wordt er ook Biologische GOS gemaakt (dus uit Biologische melk) en wij voegen het als één van de eersten toe.

En verder?

Geitenmelk is net even anders dan borstvoeding. Dus om te zorgen dat je kleintje echt niks te kort komt, zit er nog meer in onze flesvoeding. Omdat we geen geheimen hebben, vermelden we de exacte beschrijving op onze labels onder “Ingrediënten”. Natuurlijk zetten we ook liever op onze blikken dat er ‘Vitamine A’ in zit in plaats van ‘Retinylacetaat’, of ‘Calcium’ in plaats van ‘Calciumhydroxide’. Maar omdat er meerdere vormen van deze vitamines en mineralen zijn, weet je eigenlijk nog niks als we alleen ‘Vitamine A’, of ‘Calcium’ vermelden. Dus daarom gebruiken we de uitgebreide chemische namen.

Heel in het kort:

Retinylacetaat – een vorm van Vitamine A
Thiaminehydrochloride – Vitamine B1
Riboflavine – Vitamine B2
Nicotinamide – Vitamine B3
D-calciumpantothenaat – Vitamine B5
Pyridoxinehydrochloride – Vitamine B6
Cyanocobalamine – Vitamine B12
L-ascorbinezuur – Vitamine C
Cholecalciferol – Vitamine D
DL-α-tocoferylacetaat – Vitamine E
Fytomenadion – Vitamine K

En mocht je nog vragen hebben: info@puregoatcompany.com